YMPÄRISTÖSEMINAARIT

Pidä Lappi Siistinä ry on järjestänyt vuodesta 1989 alkaen ympäristöseminaareja eri puolilla Lappia.

 

Seminaari on suunnattu kuntien ja valtion ympäristöasioista ja jätehuollosta vastaaville viran- ja toimenhaltijoille, ympäristöalan yrityksille, matkailualan toimijoille ja yrityksille sekä kaikille Lapin ympäristöasioista kiinnostuneille.

Ympäristöseminaari on saanut runsaan suosion ympäristöalan toimijoiden keskuudessa ja siitä on tullut vuosittainen tapaamis- ja keskustelufoorumi jätehuollon kehittämisessä ja Lapin ympäristöasioiden parantamisessa.

Ympäristöseminaari 2022 on peruttu, seminaari järjestetään seuraavan kerran tammikuussa 2023.

Ympäristöseminaari 2021 järjestettiin verkossa to 28.1. teemalla Kiertotalous arjen takana. Seminaariin osallistui nelisen kymmentä ympäristöalan ammattilaista ja aiheesta kiinnostunutta eri puolilta Suomea. Päivän aikana tutustuttiin kiertotalouden moniin ulottuvuuksiin kaivosteollisuudesta vaatteisiin, lainsäädäntöä unohtamatta. Päivän aikana opittiin, että julkisen puolen ja yritysten tehtävä on mahdollistaa kiertotalousvalinnat kuluttajille. Päivän esityksiin pääset tästä.

Edellisten seminaarien tunnelmia ja puheenaiheita  Uusiouutisten artikkeleissa:

2021 seminaarissa kuultiin Lapin biojäteselvityksen tuloksista.

2020 seminaarissa Levillä kerrottiin biojätteen erilliskeräyksen aloittamisestaviinipussien kierrätyksestä, sekä Kultaisella luudalla palkitusta, vihreästä ja kestävästä Kemistä.

2019 Ylläksellä keskusteltiin muovista. 

Uusiouutiset 2/2020 :

BiojateLappi2_Uusiouutiset.jpg
BiojateLappi1_Uusiouutiset.jpg

Toteutuneet ympäristöseminaarit

Levi 2020

Ympäristöseminaari järjestettiin Levillä 23.-24.1.2020 teemalla Kiertotaloudella parempi huominen. Seminaariin osallistui ennätysmäärä jätehuollon ja kiertotalouden ammattilaisia ja aiheesta kiinnostuneita, 111 henkilöä. Esitysten aikana perehdyttiin muun muassa siihen, mitä kaupunki voi organisaationa tehdä kiertotalouden eteen sekä miten saavutamme kierrätystavoitteet. Esitykset ovat alla olevan linkin takana.

Ylläs 2019

Ylläksellä 31.1.-1.2.2019 pidettiin Ympäristöseminaari teemalla Kertakäyttökulttuurista kiertotalouteen. Pidä Lappi Siistinä ry:n perinteiseen seminaarin osallistui noin 100 jätehuollon ja kiertotalouden ammattilaista. Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja alan nykytilanteesta ja tulevaisuuden haasteista muun muassa metallin, muovin ja jätevesilietteen osalta. Esitykset löytyvät alla olevasta linkistä.

Levi 2018

1.-2.2.2018 Levillä pidetty Ympäristöseminaari avasi Pidä Lappi Siistinä ry:n vuoden teemaa resurssiviisaus. Seminaariin osallistui noin 100 ympäristöalan toimijaa. Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja eri näkökulmista resurssiviisauden ja Kiertotalous-teeman alla.  Esitykset ja kuvat löydät alla olevasta linkistä.

Saariselkä 2017

Helmikuun alussa (2.-3.2.2017) pidetty Ympäristöseminaari avasi Pidä Lappi Siistinä ry:n 30-vuotisjuhlavuoden. Seminaariin osallistui noin 100 ympäristöalan toimijaa. Seminaarissa kuultiin Kiertotalous-teeman alla parikymmentä puheenvuoroa ajankohtaisista tutkimuksista, tuotteista, palveluista sekä haasteista ja mahdollisuuksista. 

Ylläs 2016

Vuoden 2016 ympäristöseminaari pidettiin Lapland Hotel Äkäshotellissa Ylläksellä 28.-29.1.2016 teemalla Kierrätyksen haasteet tulevaisuudessa. Päivien aikana kuultiin mm. renkaiden, kartongin ja muovin kierrätyksestä sekä kiertotaloudesta kilpailun ja kasvun lähteenä.

Levi 2015

Uusi pakkausjätteen asetus, pakkausten tuottajavastuu, tekstiilijäte uusien tuotteiden raaka-aineena, arktisen teollisuuden sivuvirrat, jätehuolto, Lapin ympäristönsuojelun kuulumiset. Näistä ja musta ajankohtaisista aiheista rakentui tvuoen 2015 ympäristöseminaari, joka pidettiin Kylpylähotelli Levitunturissa.

Levi 2014

Kierrätys ja uusiokäyttö. Kestävä matkailu, kansainvälisyys. Uusi jätelaki. Kierrätystalouden uudet tuulet. Ympäristönsuojelu. Jätteen loppukäsittely. Jätehuolto, tiedotus ja neuvonta.

Nämä ja muut ajankohtaisimmat ympäristö- ja jätealan teemat pääsivät jälleen esille jo perinteeksi muodostuneessa Pidä Lappi Siistinä ry:n ympäristöseminaarissa. Lisäksi kävimme läpi kiinnostavia puheenvuoroja ja keskusteluja, verkostoiduimme ja nautimme Lapin talvesta.

1 / 1

Please reload