UUTISET

Kehitysjohtaja Rolf Karrento jää eläkkeelle

Pitkäaikainen kehitysjohtajamme Rolf Karrento jää eläkkeelle yhdistystoiminnasta 1.7.2019 alkaen. Rolf on ollut mukana yhdistyksen toiminnassa sen alkuvuosista alkaen tuoden mukanaan vahvan kokemuksen järjestötoiminnasta ja varainhankinnasta. Rolfin vahvuuksia ovat vankkumaton optimismi ja kyky innostua sekä laajat verkostot. Nämä kyvyt ovatkin olleet käytössä yhdistyksen varainhankinnan ja toiminnan kehittämisessä.  

 

Rolfin läksiäisiä vietettiin samaan aikaan iloisissa ja haikeissa tunnelmissa Karhunpesällä Rovaniemellä 19.6. Näin Rolf itse kuvailee menneitä vuosia:  

“Tämä on ollut upea tilaisuus tehdä työtä ympäristön hyväksi. Olen vuosikymmenten aikana saanut tutustua erilaisiin ihmisiin, yrityksiin ja yhteisöihin sekä seurata ympäristöosamaisen kasvua Suomessa. Vaikka työni yhdistyksessä päättyy kuun vaihteessa, työ ympäristön puolesta jatkuu." 

Kiitämme Rolfia kuluneista vuosikymmenistä sekä työstä siistimmän ja viihtyisämmän Lapin puolesta!  

1.7. alkaen yhteistyösuhteista vastaa hallituksen puheenjohtaja Leo Pitkänen. 

Jäsenhinnat muuttuvat

Pidä Lappi Siistinä ry:n vuosikokouksessa 24.4.2019 päätettiin uudet henkilöjäsenhinnat. Normaalihinta on jatkossakin 15 eurossa, mutta opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset saavat jatkossa jäsenyyden 5 eurolla/vuosi. 

Vuosikokouksessa käytiin läpi viime vuoden vuosikertomus ja tilinpäätös sekä kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leo Pitkänen ja hallituksen jäsenmäärä on 12. 

PLS on mukana Napapiiri-Jukolassa 2020

PLS on mukana Napapiiri-Jukolan ympäristövaliokunnassa, joka vastaa muun muassa jätehuollosta ja Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä. Napapiiri-Jukola hakee talkoolaisia moninaisiin tehtäviin, esimerkiksi ympäristövaliokunta kouluttaa talkoolaisista Eko-oppaita auttamaan lajittelussa. Lue kisasta ja ilmoittaudu mukaan https://www.jukola.com/2020/talkoolaiset/talkoolaiseksi-jukolaan/ 

Kesän 2019 talkooleirit

Haku kesän 2019 talkooleireille aukeaa maanantaina 25.2. klo 10. Kesällä talkoillaan UK-puistossa Vellinsärpimässä 30.6.-6.7. sekä Pyhä-Luostolla 7.-13.7. Talkooleireistä tarkemmat tiedot ja hakulomake löytyy https://www.pidalappisiistina.fi/talkooleirit-ja-tapahtumat 

Liikuteltava jätteenlajittelupiste

Pidä Lappi Siistinä ry, Molok Oy ja Masetti Oy ovat kehittäneet liikuteltavan jätteenlajittelupisteen.

Ensimmäinen versio on valmistunut vuokrattavaksi.

Liikuteltava jätteenlajittelupiste helpottaa tunturialueilla järjestettävien tapahtumien ja festareiden jätteiden kierrättämistä tapahtumapaikalla. Kierrättäminen vähentää tapahtuma-alueen roskaamista ja edistää kestävää kehitystä.

Jätteenlajittelupisteen voit vuokrata käyttöösi tapahtuman ajaksi, kierrätyskärryssä lajitellaan lasi, metalli, paperi, kartonki sekä sekajäte. Kärryn kuljettamiseen tarvitaan BE-kortti.

 

Lapin luonnosta ja pohjoisiin olosuhteisiin liittyvistä ympäristökysymyksistä huolehtiminen ovat kestävän tulevaisuuden kannalta ratkaisevia tekijöitä Lapin matkailulle ja yrittäjyydelle. Liikuteltava jätteenlajittelukärry tekee lajittelusta helppoa tapahtumajärjestäjille ja asiakkaille.

 

Lisätietoja ja vuokraus:

Pidä Lappi Siistinä ry

posti@pidalappisiistina.fi

0400665544

 

BRP:n lahjoitus

Pidä Lappi Siistinä ry vastaanotti BRP:n lahjoituksen 24.5.2018

Pidä Lappi Siistinä vastaanotti Can-am Outlander 450 T:n BRP:ltä. Kuvassa tuotantojohtaja Perttu Pörhölä, Pohjois-Suomen myyntipäällikkö Juha Mäkimartti, HSE-asiantuntija Marko Kotala, Pidä Lappi Siistinä ry:n hallituksen varapuheenjohtaja varatuomari Osmo Kurola ja Pidä Lappi Siistinä ry:n puheenjohtaja Leo Pitkänen. 

BRP:tä kehutaan jätteiden korkeasta kierrätysasteesta (98%), uusiutuvan energian käytöstä tuotannossa ja panostuksesta vähäpäästöisten kelkkojen kehittämiseen. Pidä Lappi Siistinä ry myönsi BRP:lle ympäristötekopalkinnon vuonna 2016.

Pidä Lappi Siistinä ry kiittää lahjoituksesta.

Päiväkotikiertue tavoitti yli 1500 lasta

Napapiirin Residuum Oy järjesti yhdessä Pidä Lappi Siistinä ry:n kanssa päiväkoti-ikäisille suunnatun 10 viikkoa kestäneen päiväkotikiertueen, jonka tavoitteena oli kasvattaa lasten ymmärrystä ympäristövastuullisuudesta. Kiertue otettiin vastaan päiväkodeissa suurella mielenkiinnolla ja esityspäivien kalenteri täyttyikin nopeasti jo alkukeväästä.

 

Residuumin tiedottaja Eeva Järvi-Laturi ja Pidä Lappi Siistinä ry:n tapahtumakoordinaattori Saija Kestilä vierailivat 12.3.–23.5.2018 välisenä aikana yhteensä 30:ssa päiväkodissa Rovaniemi–Ranua–Pello-alueella. Kaikkiaan tällä toimialueella on noin 50 päiväkotia, joten kiertue tavoitti yli puolet alueen päiväkotilaisista. Kiertueella esitettiin noin 45–60 minuuttia kestävä näytelmä, jossa päähenkilöinä toimivat Nalle (Saija Kestilä) sekä Kierrätyskamu-käsinuket (Eeva Järvi-Laturi). Näytelmän näki kevään aikana yhteensä 1581 henkilöä.

 

Palautetta kiertueelta

Näytelmässä pohdittiin vuorovaikutuksellisesti ja lapsia osallistamalla monia teemoja, kuten luonnon roskaantumista, eri materiaalien alkuperää sekä oikeita kierrätyskäytäntöjä. Kiertue sai paljon positiivista palautetta päiväkotien henkilökunnalta heti esitysten yhteydessä. Kierrätyskamu-käsinuket, jotka ovat rovaniemeläisen puvustaja Riikka Matalan käsityötä, saivat erityisen paljon kehuja ulkomuodostaan ja persoonallisuudestaan. Kiertueen päätyttyä kaikille päiväkodeille lähetettiin vielä palautelomake, jonka kautta saatiin muun muassa tällaista palautetta:

* "Kiitos ihanasta esityksestä, lapset ovat palanneet asiaan monesti jälkeenkin päin."

* "Esitys oli hyvä. Esittäjät olivat asiansa osaavia ja ihana kun olivat tehneet sen lapsille mielenkiintoiseksi jossa oli kuiten opittavaa tietoa. Kiitokset myös käsinukkien tekijälle, mainioita oivalluksia. Musiikkia vois vielä lisätä, se on lapsen kiinnostusta lisäävä tekijä. Kiitos!"

* "Hienosti piti teidän eläytymisenne lasten mielenkiintoa yllä!"

 

Tällä hetkellä uutta kiertuetta ei ole suunnitteilla, mutta Kierrätyskamu-käsinukkeja ja näytelmän Nallea pääsee tapamaan ainakin 8.9.2018 järjestettävässä Rovaniemen taiteiden yössä. Mahdollisista tulevista tempauksista voi tiedustella alla mainituilta henkilöiltä.

 

Esityksen kuvasi ja editoi Jari Karjalainen. Tallenne löytyy Napapiirin Residuumin YouTube-kanavalta 15.6.2018 alkaen.

 

Lisätietoja: Eeva Järvi-Laturi, tiedottaja, Napapiirin Residuum Oy eeva.jarvi-laturi@residuum.fi, puh. 0207 120 238 (lomalla 1.-15.6.)

 

Saija Kestilä, tapahtumakoordinaattori, Pidä Lappi Siistinä ry tiedotus@pidalappisiistina.fi, puh. 0400 66 55 44

Kuva: Kuvaaja Minna Siilasvuo

Kosmos Buran ry:n lahjoitus

Pidä Lappi Siistinä ry vastaanotti lahjoituksen Kosmos Buran ry:n puheenjohtajalta Henri Forsstenilta. 

Henri lähetti terveisensä Pidä Lappi Siistinä ry:n jäsenille: 

Tervehdys PLS ry:n jäsenet!

Kosmos Buran ry on Lapin yliopiston politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestön keskeistä toimintaa on tapahtumatuottaminen, työelämäyhteistyö ja jäsenten edunvalvonta. Kosmos Buran täyttää tänä vuonna viisi vuotta, kahden oppiaineen historia ulottuu Lapin yliopistossa kuitekin pidemmälle. 

Ainejärjestöllämme on ollut tapana valita vuosijuhlien yhteyteen lahjoituskohde, jonne vieraat voivat ohjata mahdolliset vuosijuhlamuistamisensa. Halusimme jatkaa tätä hienoa perinnettä myös tänä vuonna. Halusimme tukea jotakin paikallista, Lappilaista tahoa, kun pöydälle nostettiin Pidä Lappi Siistinä ry, oli päätös yksimielinen. Koemme Lapin luonnon arvokkaaksi ja haluamme omalta osaltamme olla tukemassa puhdasta luontoa tuleville sukupolville. 

Henri Forssten

Puheenjohtaja

Kosmos Buran ry

- Kuvassa kättelevät Pidä Lappi Siistinä ry:n puheenjohtaja Leo Pitkänen ja Kosmos Buran ry:n puheenjohtaja Henri Forssten.

Kuvaaja: Saija Kestilä

Napapiirin Residuumin ja Pidä Lappi Siistinä ry:n yhteinen päiväkotikiertue

Päiväkotikiertue 12.3-18.5.2018

”Nalle herää kotipesästään uuteen aamuun ja astelee ulos olohuoneeseensa, metsään. Kauhistuksekseen hän huomaa roskia rakkaassa olohuoneessaan! Nalle pähkäilee ja miettii mistäköhän roskat ovat tulleet ja minne ne oikein kuuluisi viedä?” Kutsu nalle kylään toiminnalliseen ympäristökasvatustuokioon, niin mietitään yhdessä, miten voimme pitää ympäristömme siistinä!

Päiväkotikiertueen tavoitteita:

• Lisätä tietämystä jätehuollosta ja lajittelusta

• Lisätä ymmärrystä ympäristövastuullisuudesta

• Tavoittaa mahdollisimman monta päiväkotilaista Rovaniemi-Ranua-Pello-alueella

 

Ajan varaaminen:

• Siirry osoitteeseen: https://10to8.com/book/paivakotikiertue2018/

• Klikkaa vihreää ”See times”-kohtaa

• Valitse päiväkodillenne sopiva päivä kalenterista

• Varmista, että täytät kaikki pyydettävät tiedot oikein

• Jää odottamaan vahvistusviestiä, joka lähetetään tekstiviestitse antamaasi puhelinnumeroon

LISÄTIETOJA:

Eeva Järvi-Laturi Tiedottaja Napapiirin Residuum eeva.jarvi-laturi@residuum.fi Puh. 0207 120 238

Saija Kestilä Tapahtumakoordinaattori Pidä Lappi Siistinä ry tiedotus@pidalappisiistina.fi Puh. 0400 66 55 44

Uusi yhteistyösopimus

Sampo Apteekki ja Pidä Lappi Siistinä ry ovat sopineet yhteistyöstä.

Jokaisesta myydystä muovipussista vastaanotettu lahjoitus ohjataan ympäristön puhtauden ylläpitoon ja ympäristökasvatukseen kouluilla. 

 

"Moni apteekki tukee alueellista hyvinvointia ja edistää terveyttä toimimalla aktiivisesti yhteistyössä esimerkiksi liikuntatoimen tai paikallisten yhdistysten kanssa. Apteekkilaiset käyvät mielellään erilaisissa tilaisuuksissa ja vaikkapa kouluissa puhumassa lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Apteekit kantavat ympäristövastuuta muun muassa ottamalla vastaan asiakkailta käyttämättömäksi jääneet ja vanhentuneet lääkkeet. Apteekista lääkkeet toimitetaan hävitettäväksi asianmukaisella tavalla."  

 

Lähde: Apteekin vastuullisuus. 

Kesän 2018 talkooleirit

Kesän talkooleirien paikat ja ajankohdat ovat varmistuneet. Järjestämme yhdessä Metsähallituksen Lapin luontopalveluiden kanssa jälleen kaksi viikon mittaista talkooleiriä. Tällä kertaa kumpikin leiri pidetään heinäkuussa. Saariselällä talkoillaan 1.7.-7.7.2018. Leirin ohjelmassa on Hirvaskurun maastohiihtoladun ojien yli menevien siltojen uusiminen. Pyhä-Luoston kansallispuistossa talkoillaan 22.7.-28.7.2018. Viikon aikana kunnostetaan retkeilyrakenteita ja tehdään huoltotöitä. 

Leireille ilmoittautuminen aukeaa maaliskuussa. Tiedotamme asiasta lisää lähempänä ajankohtaa. 

Hyvää joulua ja onnellista Uutta vuotta 2018!

Pidä Lappi Siistinä ry:n väki toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista Uutta vuotta 2018! 

Kuva tapahtumasta Joulu ilman jätettä, kuvaajana Eeva Järvi-Laturi. 

Toimistomme hiljenee nyt joulun viettoon. Nähdään ensi vuonna!

​Anttu Mattilan teoksia Rovaniemen kaupunginkirjastolla 18.12-22.12.2017


Pidä Lappi Siistinä ry:n 30v -juhlanäyttelyssä on esillä Rovaniemellä asuvan Anttu Mattilan valokuvateoksia. Teokset ovat kuvattu Rovaniemen ympäristöstä, ulkoilualueiden ja -reittien läheisyydestä. Näyttelyn valokuvissa on lähikuvassa puhdas luonto ja sinne taiteilijan jättämät pienet jäljet. Luonnossa valokuvatessa syntyy sidos kuvattavaa paikkaan. Usein luontokuvissa on esillä vain luonto mahdollisimman vapaana valokuvaajan kosketuksesta. Tämän näyttelyn kuvissa on kuitenkin pyritty tuomaan esiin kuvaajan vaikutus ja läsnäolo luonnossa. Kuvaamalla pieniä ympäristötaideteosmaisia jälkiä tulee kuvaajan ja luonnon yhteys näkyväksi.
Jos haluat jättää luontoon jotakin, jätä sinne pala omaa luovuuttasi. Jos haluat ottaa luonnosta jotain mukaasi, ota sieltä valokuva. Pidä Lappi Siistinä ry on nyt kolmenkymmenen vuoden ajan tehnyt paljon töitä, jotta Lapin alueen luonto pysyisi puhtaana ja siellä liikkuminen olisi taattu tulevillekin sukupolville. Paljon onnea Pidä Lappi Siistinä ry!

Ympäristöseminaari Levillä 1.-2.2018

Seminaari pidetään Levi Hotel Spa:ssa Levillä 1.-2.2.2018. Ympäristöseminaarin teemana on resurssiviisaus. Resurssiviisaudessa on tavoitteena saada ilmastopäästöt nollaan, minimoida tai olla tuottamatta lainkaan jätettä ja lopettaa ylikulutus. Lue lisää!

Lisää uusia yhteistyökumppaneita

Pidä Lappi Siistinä ry on tehnyt yhteistyösopimuksen syksyllä myös Napapiirin Residuum Oy:n, Lapin Jätehuolto ky:n ja Perämeren Jätehuolto Oy:n kanssa. Kaikki uusista yhteistyökumppaneista ovat erittäin ratkaisevassa osassa Lapin puhtaana pitämisessä ja on ilo tehdä heidän kanssaan töitä tämän asian eteen! 

Lisätietoa yhteistyökumppaneistamme löydät alta:

Napapiirin Residuum Oy  

Lapin Jätehuolto ky

Perämeren Jätehuolto Oy

Yhteistyö Tornion Panimon kanssa alkanut

Pidä Lappi Siistinä ry on tehnyt yhteistyösopimuksen Tornion Panimon kanssa. Tornion Panimo maksaa jokaisesta myyntiin toimittamastaan Nalle-logolla varustetusta North-pullosta ja tölkistä Pidä Lappi Siistinä ry:lle sovitun summan.

 

Yhteistyö tähtää juomapakkausten kierrätyksen parantamiseen ja korostaa kierrätyksen tärkeyttä ympäristön kannalta. Uusiomateriaalin käyttö juomapakkauksissa vähentää huomattavasti valmistusprosessin ympäristövaikutuksia. 

"– Päätös yhteistyöhön lähtemisestä oli helppo ja Tornion Panimon arvojen mukainen. Jopa toimintansa alussa olevalla startup-yrityksellä tulee olla ympäristö- ja yhteisövastuu omasta toiminnastaan, toteaa panimon johtaja Kaj Kostiander."

Lue lisää: Tornion Panimo mukaan Lapin ympäristötalkoisiin

Tornion Panimo

Toimistomme on suljettuna 10.7.-31.7.2017

Pidä Lappi Siistinä ry:n toimiston väki toivottaa hyvää ja lämmintä kesää! Palaamme toimistolle 1.8.2017. 

Pyhä-Luoston talkooleirille pari peruutuspaikkaa

Pyhä-Luoston kansallispuiston talkooleirille on tullut pari peruutusta.

Leirin tukikohta on  Keropirtti. Viikon aikana uusitaan pitkospuita Isokurun ja Pyhänkasteenputouksen välillä, siirretään liiteri Luostolta Karhunjuomalammelle sekä korvataan liiterin pärekatto huopakatolla. Lue lisää talkooleireistä ja tapahtumista täältä

 

Mikäli luulet ehtiväsi näin lyhyellä varoitusajalla Lappiin talkoilemaan viikoksi, täytä lomake

Vaellussiivous Pyhä-Luostolla

Tervetuloa mukaan Vaellussiivoukseen! 

Vaellussiivous järjestetään Pyhä-Luoston kansallispuiston upeissa maisemissa. Ota kaverisi mukaan ja lähde viettämään viikko kansallispuiston tupia siivoten. Vaellussiivoukseen haetaan neljää henkilöä. Voit ilmoittaa joko vain itsesi tai koko neljän hengen porukan kerralla. Vaeltajat etenevät ja siivoavat tuvilla omatoimisesti reitillä ilmoitetut tuvat.  Lue lisää!

Konkarit kansallispuistossa -leiri

Yhdistyksemme täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuosien myötä olemme järjestäneet yhdessä Metsähallituksen Lapin luontopalveluiden kanssa lukuisia talkooleirejä. Pohjois-Suomen kansallispuistoissa on korjattu ja rakennettu pitkospuita, korjattu liitereiden ja tupien kattoja, raivattu pusikoita ja siivottu retkeilyreittejä. 

Järjestämme elokuussa talkooleirin ti 8.8. - su 13.8. Pallasjärvellä Konkarit kansallispuistossa -leirin. Lue lisää!

PLS ry mukana Jätkän lakituksessa 30.4.

Tuli räntää tai paistetta, Jätkä saa lakkinsa vappuaattona. Tule mukaan juhlistamaan kevään tuloa yhdessä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Pidä Lappi Siistinä ry:n kanssa. Nappaa samalla mukaasi ohjeet vappujuhlien jätteiden lajitteluun. Juhlitaan siististi! Lue lisää.

PLS mukana Jukola 2020 -suurtapahtumassa

Jukola -viesti järjestetään Rovaniemellä vuonna 2020. Suunnittelu on jo alkanut ja Pidä Lappi Siistinä ry on mukana tapahtuman ympäristövaliokunnassa.

Kesän 2017 talkooleirit

Järjestämme kesällä kaksi 2017 talkooleiriä yhteistyössä Metsähallituksen Lapin luontopalveluiden kanssa. Kesäkuussa talkoillaan 11.-17.6. Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja 2.-8.7. Lemmenjoen kansallispuistossa. Pidä Lappi Siistinä ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Yhdistyksen toiminta on mahdollista vain jäsenten, tukijoiden ja yhteistyökumppaneiden avulla. Sen vuoksi haluamme tarjota talkooleirit vain jäsenillemme.

Lue lisää!

Rainer Lahti yhdistyksemme ensimmäiseksi kunniajäseneksi

02.01.2017

Pidä Lappi Siistinä ry:n hallitus kutsui Saariselällä pidetyn Ympäristöseminaarin yhteydessä Rainer Lahden yhdistyksen ensimmäiseksi kunniajäseneksi. Lahti on jäänyt juuri eläkkeelle ympäristöministeriön ylitarkastajan virasta. Lahti on vuosien varrella auttanut ja tukenut Pidä Lappi Siistinä ry:n toimintaa monin eri tavoin. Yhdistys toivoo, että Rainer Lahti olisi jatkossakin aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa.

Kultainen Luuta VR Groupille

02.01.2017

Pidä Lappi Siistinä ry luovutti 2.2.2017 Ympäristöseminaarissa VR Groupille Kultainen Luuta - palkinnon. Palkinto jaetaan vuosittain toimijalle, joka on toiminnallaan edistänyt Lapin puhtaan ja viihtyisän ympäristön säilyttämistä.

− Halusimme tänä vuonna palkita VR Groupin, koska junamatkustaminen on ympäristöystävällisin matkustusmuoto Lappiin, Pidä Lappi Siistinä ry:n hallituksen puheenjohtaja Leo Pitkänen toteaa.

− VR Group on tehnyt pitkäjänteisesti työtä ympäristön puolesta useiden vuosikymmenien ajan ja tällä hetkellä yli 94 prosenttia matkustajaliikenteen junista ja 76 prosenttia tavarajunista kulkevat sähkövedolla. VR Group on parin vuosikymmenen aikana uudistanut kalustoaan noin miljardilla eurolla ja muun muassa kaikilla Lapin reiteillä on uusia ja moderneja makuuvaunuja, VR Groupin yhteiskuntasuhdepäällikkö Nina Routti-Hietala kertoo.

Pidä Lappi Siistinä ry on jakanut Kultainen Luuta -ympäristötekopalkinnon 15 kertaa. Palkinto jaetaan vuosittain ympäristöseminaarin yhteydessä. 

Tulevia tapahtumia

11.09.2016

  • to 17.11. Metsäpäivä Hirvaalla

  • ti 22.11. jäteneuvontaa Helmikammarilla

  • to 24.11. Kestävän kehityksen iltapäivä Tyttöjen talolla

  • la 26.11. Kuteet kiertoon -tapahtuma Lyseonpuiston lukiossa, järj. PLS, Lapin Martat ja Napapiirin Residuum Oy

  • ke 30.11. Joulu ilman jätettä -tapahtuma Sampokeskuksessa, järj., PLS ja Napapiirin Residuum Oy

Kuteet kiertoon 26.11.2016

11.10.2016

Suurin osa tekstiilien ympäristövaikutuksista syntyy käytön ja hävityksen aikana. Kun hankit harkiten laadukkaita tekstiilejä, käytät niitä pitkään ja peset energiaa säästäen, olet tehnyt jo paljon. Tekstiilien kierrättäminen ja tuunaus ovat sitä paitsi myös hauskaa puuhaa. Rikkinäisestä tekstiilistä voi tehdä uuden vaatteen tai sitä voi käyttää tilkkutöihin, nukenvaatteisiin tai vaikka lahjoittaa löytöeläinkotiin petimateriaaliksi.

 

Lapin Martat, Napapiirin Residuum Oy ja Pidä Lappi Siistinä ry järjestävät kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman tarpeettomien tekstiilien vaihtoon lauantaina 26.11.2016 klo 10-14 Lyseonpuiston koululla (Ruokasenkatu 18, Rovaniemi). Tilaisuudessa saat myös vinkkejä, miten tuunata tai korjata vaatteita ja tietoa tekstiilintuotannon ympäristövaikutuksista.

 

Voit tuoda itsellesi tarpeettomia tai hakea itsellesi mieleisiä tekstiilejä. Tilaisuuteen voi myös vain tuoda tai noutaa tekstiiliä, vaihtaminenkin on vapaaehtoista. Kuteet kiertoon -tapahtumaan voit tuoda vaatteita, lakanoita, pyyhkeitä, pöytäliinoja tai verhoja. Lahjoitettavien tekstiilien tulee olla hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita. Emme ota vastaan tyynyjä, peittoja, mattoja, kenkiä tai muita tavaroita.

 

Tapahtuma on hyväksytty Euroopan jätteenvähentämisen viikon tapahtumiin.

Verkkokauppa on avattu

11.09.2016

Nyt voit hankkia Pidä Lappi Siistinä ry:n tuotteita suoraan verkkokaupastamme.  Tarjolla on Suomessa valmistettuja, laadukkaita neuleita ja lappilaisia, puisia käyttöesineitä.

 

Anna lahjaksi ystävälle, firman henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille ja tue samalla yhdistyksemme toimintaa.

 

Tästä ostoksille!

Kelekkamessuilla 5.-6.11.2016

10.31.2016

Olemme mukana ensi viikonloppuna Lappi Areenalla Kelekkamessuilla. Ovet ovat auki lauantaina 5.11. klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-16. Kävijöitä odottaa vajaa 80 näytteilleasettajaa, meidät löytää ala-aulasta paikasta nro 146. 

 

Tervetuloa! 

Vahvistusta henkilöstöön

09.28.2016

Pidä Lappi Siistinä ry:n hallitus päätti syyskuun kokouksessaan muuttaa järjestökoordinaattori Sanna Alaruikan työsopimuksen osa-aikaisesta kokoaikaiseksi. Samalla hallitus päätti palkata kolme osa-aikaista työntekijää. Saija Kestilä jatkaa tapahtumakoordinaattorina, Laura Ahtiainen työskentelee sisällöntuottajana ja Minna Kurttila tiedottajana.

Ekoa Arkeen

09.05.2016

Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä jätehuollon järjestävä Napapiirin Residuum Oy pitää vuosittain Ekoa Arkeen –tapahtumat kunkin kunnan alueella. Pellon ja Ranuan tilaisuudet olivat tiistaina 23.8. ja lauantaina 27.8., Rovaniemen vastaava pidetään lauantaina 24.9. Lue lisää...

 

Wanhoilla markkinoilla

09.05.2016

Rovaniemen Wanhoja Markkinoita vietettiin Jätkänpuistossa ja Vanhalla torilla jo kahdeksatta kertaa. Markkinat keräävät perinteisesti runsain mitoin toinen toistaan mielenkiintoisempia näytteilleasettajia, ruokamyyjiä, käsityöläisiä. Lue lisää...

Pallaksella talkoilemassa LähiTapiola Lapin ja Metsähallituksen kanssa

09.05.2016

LähiTapiolan ja Pidä Lappi Siistinä ry:n tapaamisessa vuoden alussa syntyi ajatus järjestää loppukesällä talkoot. Monista hyvistä paikoista kohteeksi valikoitui lopulta Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jossa käy vuosittain yli puoli miljoonaa luonnossa liikkujaa.  Lue lisää...

Nettisivumme ja logomme uudistuivat!

09.05.2016

Uudistimme logomme ja nettisivumme kesän 2016 aikana. Sivujen rakennetta on selkeytetty ja ilmettä raikastettu. Syyskuun aikana julkaisemme myös Nalle-tuotteiden verkkokaupan. 

Toivottavasti pidät uudesta ilmeestämme! Otamme mielellämme vastaan kommentteja.

UK-puiston talkooleiri 2016

09.05.2016

Talkoolaiset pystyttivät Saariselän ja Kiilopään lähireiteille uusia reittiviittoja ja siistivät reittien varsia. Talkoolaisia oli ympäri Suomen, eri-ikäisiä miehiä ja naisia.  Lisäksi Nuorisovaihto Allianssin kautta saatiin mukaan kansainvälisiä talkoolaisia. UK-puisto on suosittu retkeilyalue, jossa käy vuosittain noin 300.000 kävijää. Lue lisää blogista.

Pomokairan talkooleiri

07.30.2016

Kesäkuussa talkoiltiin Pomokairassa 10.-18.6. yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Pomokairassa siivosimme poroaitojen riistaturvallisuushankkeen jäljiltä olevia merkintöjä poroaidasta ja sen ympäristöstä. Lue lisää...

Kuva Veli Kouri/Arctic Centre

Please reload

Pidä Lappi Siistinä ry     Urheilukatu 9-11 a 4     96100 Rovaniemi    

 

Y-tunnus 0676047-3    

 

posti[at]pidalappisiistina.fi    

 

+358 (0)400 66 55 44