TALKOOLEIRIT JA TAPAHTUMAT

Pidä Lappi Siistinä ry tunnetaan konkreettisesta toiminnasta, kuten talkooleireistä, siivoustalkoiden järjestämisestä, roskien ja metallijätteen siivouksesta, retkeilijöille tarkoitettujen luontopolkujen ja niiden varusteiden kunnostamisesta ja rakentamisesta.

Talkootoiminnasta on muodostunut tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Talkoita on järjestetty yhdistyksen alkutaipaleelta aina tähän päivään saakka. Viikon mittaiset talkooleirit kesällä ovat osa yhdistyksen jäsenpalvelua.

Tulevat talkooleirit ja tapahtumat

Martinpilkki Ahvenlammella Luostolla 4.4.

Osallistumme Martinpilkkiin Ahvenlammella Luostolla 4. huhtikuuta.

Eräpäivä Ounasrinteen koululla Rovaniemellä la 25.4.

Ounasrinteen koulun Eräpäivä järjestetään toista kertaa tänä keväänä. 

Kerää vappuroskasi - opiskelijoiden vapputapahtuma Jätkänpuistossa Rovaniemellä 30.4.

Jo perinteeksi muodostunut yhteistyö Lapin yliopiston opiskelijakunnan kanssa jatkuu tänäkin vappuna, kun olemme vappuhulinoissa mukana kannustamassa opiskelijoita juhlimaan siististi ja keräämään omat ja kaverinkin roskat.

Ekoa arkeen Pello 23.5. ja Ranua 28.5.

Olemme mukana Napapiirin Residuum Oy:n Ekoa arkeen -kiertueella Pellossa ja Ranualla toukokuussa.

Napapiiri-Jukola 2020

Olemme mukana Napapiiri-Jukolan ympäristövaliokunnassa. Ympäristövaliokunta vastaa muun muassa jätehuollosta sekä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä. Tarvitsemme talkoolaisia muun muassa Eko-oppaiksi auttamaan lajittelussa; Napapiiri-Jukolassa on tarjolla myös monia muita talkoolaistehtäviä - lue lisää ja ilmoittaudu 

https://www.jukola.com/2020/talkoolaiset/talkoolaiseksi-jukolaan/ 

Talkooleirit kesällä 2020

Kesän 2020 talkooleirit järjestetään Tankavaarassa Urho Kekkosen kansallispuistossa 5.-11.7. sekä Simossa Martimoaavan soidensuojelualueella 19.-25.7. Ilmoittautumaan talkooleireille pääset tästä. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tankavaaran leiri on jo täynnä, jatkossa ilmoittautuvat otetaan varasijoille. Martimoaavalle mahtuu vielä.

UK-puisto 5-11.7.2020 

TALKOOPAIKAT TÄYNNÄ

UK-puiston leirillä Tankavaaran alueella rakennetaan ja puretaan pitkospuita, raivataan vesakkoa, huolletaan tupia ja taukopaikkoja sekä asennetaan reittimerkintöjä ja opasteita. Tukikohtana toimii aikaisemmilta leireiltä tuttu Metsähallituksen huoltotupa Kiilopäällä. Leirille mahtuu 15 talkoolaista.  

 

Metsähallitukselta leirille tulevat töitä ohjaamaan aiemmilta UK-puistoin leireiltä tutut ja leiriläisten palautteissa kiitetyt Aimo Leppäkangas ja Markku Välitalo.  

https://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto 

 

Martimoaapa 19.-25.7.2020 

 

Simon Martimoaavan soidensuojelualueen leirillä rakennetaan ja puretaan pitkospuita, raivataan vesakkoa, huolletaan tupia ja taukopaikkoja sekä asennetaan reittimerkintöjä ja opasteita. Leirin tukikohtana selviää myöhemmin. Leirille mahtuu 18 talkoolaista. 

 

Metsähallitukselta leirille töitä tulee ohjaamaan Olli Vainio. 

https://www.luontoon.fi/martimoaapa  

 

Yleistä leireistä 

 

Hakulomake aukeaa keskiviikkona 19.2. klo 10 aamulla. Hakuaika päättyy 11.3. tai kun leirit ovat täynnä, mutta tämänkin jälkeen voi tiedustella peruutuspaikkoja. Ilmoitamme hakijoille sähköpostilla viimeistään hakuajan päätyttyä. Leirit ovat osa jäsenpalveluamme, joten mukaan pääsevät vain yhdistyksen jäsenet. Jäseneksi voi liittyä samalla, kun täyttää hakulomakkeen, uudet ja vanhat jäsenet ovat samalla viivalla hakuprosessissa. Leirit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin että mukaan pääsee sekä ensikertalaisia että jo aiemmin talkoilleita. Leiriläisen täytyy olla täysi-ikäinen.  

 

Leiriläisiltä ei edellytetä erikoistaitoja, joskin taito käyttää esim. moottorisahaa tai muita työkaluja voi olla hyödyksi. Työ on fyysisesti raskasta, työkohteille kuljetaan välillä vaikeakulkuisessa maastossa ja sää voi vaihdella rankkasateista helteisiin. Leiriläiset ovat eri puolilta Suomea, eri-ikäisiä, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän luonnossa liikkuneita. Poikkeuksetta leiriläiset ovat hyviä tyyppejä, jotka ottavat uudetkin leiriläiset lämpimästi vastaan.   

 

Tarjoamme käyttöösi leirin ajaksi työhaalarit ja hanskat. Aamupala ja päivällinen syödään tukikohdassa, päivällä työkohteessa nautitaan eväslounas ja iltasella on tarjolla iltapalaa. Ruokahuollosta vastaavat tuttuun tapaan Seija ja Hemmo. Majoittumiseen tarvitset oman teltan ja makuupussin. Matkat ovat omakustanteisia. Leiriläiset on vakuutettu.  

Please reload

Toteutuneet talkooleirit ja tapahtumat

Ympäristöseminaari Levillä 23.-24.1.2020

Ympäristöseminaari järjestettiin Levillä tammikuun lopussa teemalla Kiertotaloudella parempi huominen. Seminaarista voit lukea lisää täällä.

Global Arctic Fair -messut, Lapin yliopisto 23.10.2019

​Lapin yliopiston ylioppilaskunta järjesti syksyllä 2019 kestävän kehityksen viikon, jonka teemana oli ilmastonmuutos ja sen vaikutukset globaaliin etelään. Osana viikkoa järjestettiin Global Arctic Fair -messut, jossa paikalliset toimijat pääsivät esittelemään opiskelijoille keinoja toteuttaa arjen ympäristötekoja.

Sahanperän Savotta, Rovaniemi 8.9.2019

Olimme mukana ​koko perheen maksuttomassa Sahanperän Savotta -metsätapahtumassa Pilkkeen ja Arktikumin pihapiirissä Rovaniemellä Metsähallituksen kanssa yhteisellä teemalla Roskaton retkeily.

Rovaniemen wanhat markkinat 16-18.8.2019

Olimme mukana Rovaniemen wanhoilla markkinoilla lasinkeräysarvonnan kanssa.

Vieraslajitalkoot Mortinmännikössä Rovaniemellä 6.8.2019

Tiistaina 6. elokuuta jättipalsami sai kyytiä Mortinmännikössä, kun 30 päinen talkoojoukko kitki haitallista vieraslajia. Viime vuoden tuloksia saatiin ihailla vähentyneen kitkettävän muodossa.

Hillamarkkinat, Ranua 3-4.8.2019

Olimme mukana Ranua hillamarkkinoilla kertomassa kierrätyksestä ja testaamassa ranualaisten lasinkeräystaitoja. 

Songan tervajuhlat 14.7.2019

Songan tervajuhlilla puhutti kierrätys. Lasinkeräysarvonnan perusteella sonkalaiset ovat keskimääräistä parempia lajittelemaan lasijätteensä.

Muikkumarkkinat, Posio 13.7.2019

Olimme Posion Muikkumarkkinoiden yhteydessä järjestetyssä mökkiläistilaisuudessa kertomassa kierrätyksestä sekä antamassa vinkkejä lajitteluun mökillä.

Talkooleirit UK-puistossa 30.6.-6.7. ja Pyhä-Luostolla 7.7.-13.7.

Kesän 2019 talkooleirit yhdessä Metsähallituksen kanssa pidettiin UK-puistossa ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa. UK-puiston leirillä 13 talkoolaista työskenteli Metsähallituksen johdolla Vellinsärpimässä kahden latusillan, pitkospuiden purkamisen sekä uuden reitin raivaamisen parissa sekä Pääsiäiskurussa pitkospuita purkaen. Pyhä-Luoston leirillä 15 talkoolaista työskenteli pienryhmissä useissa eri kohteissa. Talkoolaiset muun muassa osallistuivat Ukko-Luoston uusien portaiden rakentamiseen ja Kapustan päivätuvan katon uusimiseen sekä kunnostivat Ametistikaivoksen kahvilan ruokailuryhmiä, rakensivat Yli-Luostolla siltaa sekä pystyttivät Iso-Kurulla opastekylttejä. 

Tarkemmin talkooleireistä blogipostauksessa Mikä saa viettämään viikon lomastaan talkoillen?

Järjestöpiste, Sodankylän terveyskeskus 12.6.2019

​Olimme esittelemässä toimintaamme Järjestöpisteellä Sodankylän terveyskeskuksessa keskiviikkona 12.6. 

1 / 10

Please reload

 
 
 
 
 

Pidä Lappi Siistinä ry     Urheilukatu 9-11 a 4     96100 Rovaniemi    

 

Y-tunnus 0676047-3    

 

posti[at]pidalappisiistina.fi    

 

+358 (0)400 66 55 44