TALKOOLEIRIT JA TAPAHTUMAT

Pidä Lappi Siistinä ry tunnetaan konkreettisesta toiminnasta, kuten talkooleireistä, siivoustalkoiden järjestämisestä, roskien ja metallijätteen siivouksesta, retkeilijöille tarkoitettujen luontopolkujen ja niiden varusteiden kunnostamisesta ja rakentamisesta.

Talkootoiminnasta on muodostunut tärkeä osa yhdistyksen toimintaa. Talkoita on järjestetty yhdistyksen alkutaipaleelta aina tähän päivään saakka. Viikon mittaiset talkooleirit kesällä ovat osa yhdistyksen jäsenpalvelua.

Tulevat talkooleirit ja tapahtumat

Global Arctic Fair -messut Lapin yliopistolla 23.10.

Lapin yliopiston ylioppilaskunta järjestää syksyllä kestävän kehityksen viikon, jonka teemana on ilmastonmuutos ja sen vaikutukset globaaliin etelään. Osana viikkoa järjestetään Global Arctic Fair -messut, jossa paikalliset toimijat pääsevät esittelemään opiskelijoille keinoja toteuttaa arjen ympäristötekoja. Messut järjestetään 23.10, klo. 10-14 Lapin yliopiston pääaulassa.

Kiertotaloudelle parempi huominen - Ympäristöseminaari Levillä 23.-24.1.2020

Seuraava Ympäristöseminaari järjestetään Levillä tammikuussa 2020 teemalla Kiertotaloudella parempi huominen. Lisätietoa tulevasta seminaarista tulossa syksymmällä. Aikaisemmista seminaareista voi lukea täällä.

Napapiiri-Jukola 2020

Olemme mukana Napapiiri-Jukolan ympäristövaliokunnassa. Ympäristövaliokunta vastaa muun muassa jätehuollosta sekä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä. Tarvitsemme talkoolaisia muun muassa Eko-oppaiksi auttamaan lajittelussa; Napapiiri-Jukolassa on tarjolla myös monia muita talkoolaistehtäviä - lue lisää ja ilmoittaudu 

https://www.jukola.com/2020/talkoolaiset/talkoolaiseksi-jukolaan/ 

Please reload

Toteutuneet talkooleirit ja tapahtumat

Sahanperän Savotta, Rovaniemi 8.9.2019

Olimme mukana ​koko perheen maksuttomassa Sahanperän Savotta -metsätapahtumassa Pilkkeen ja Arktikumin pihapiirissä Rovaniemellä Metsähallituksen kanssa yhteisellä teemalla Roskaton retkeily.

Rovaniemen wanhat markkinat 16-18.8.2019

Olimme mukana Rovaniemen wanhoilla markkinoilla lasinkeräysarvonnan kanssa.

Vieraslajitalkoot Mortinmännikössä Rovaniemellä 6.8.2019

Tiistaina 6. elokuuta jättipalsami sai kyytiä Mortinmännikössä, kun 30 päinen talkoojoukko kitki haitallista vieraslajia. Viime vuoden tuloksia saatiin ihailla vähentyneen kitkettävän muodossa.

Hillamarkkinat, Ranua 3-4.8.2019

Olimme mukana Ranua hillamarkkinoilla kertomassa kierrätyksestä ja testaamassa ranualaisten lasinkeräystaitoja. 

Songan tervajuhlat 14.7.2019

Songan tervajuhlilla puhutti kierrätys. Lasinkeräysarvonnan perusteella sonkalaiset ovat keskimääräistä parempia lajittelemaan lasijätteensä.

Muikkumarkkinat, Posio 13.7.2019

Olimme Posion Muikkumarkkinoiden yhteydessä järjestetyssä mökkiläistilaisuudessa kertomassa kierrätyksestä sekä antamassa vinkkejä lajitteluun mökillä.

Talkooleirit UK-puistossa 30.6.-6.7. ja Pyhä-Luostolla 7.7.-13.7.

Kesän 2019 talkooleirit yhdessä Metsähallituksen kanssa pidettiin UK-puistossa ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa. UK-puiston leirillä 13 talkoolaista työskenteli Metsähallituksen johdolla Vellinsärpimässä kahden latusillan, pitkospuiden purkamisen sekä uuden reitin raivaamisen parissa sekä Pääsiäiskurussa pitkospuita purkaen. Pyhä-Luoston leirillä 15 talkoolaista työskenteli pienryhmissä useissa eri kohteissa. Talkoolaiset muun muassa osallistuivat Ukko-Luoston uusien portaiden rakentamiseen ja Kapustan päivätuvan katon uusimiseen sekä kunnostivat Ametistikaivoksen kahvilan ruokailuryhmiä, rakensivat Yli-Luostolla siltaa sekä pystyttivät Iso-Kurulla opastekylttejä. 

Tarkemmin talkooleireistä blogipostauksessa Mikä saa viettämään viikon lomastaan talkoillen?

Järjestöpiste, Sodankylän terveyskeskus 12.6.2019

​Olimme esittelemässä toimintaamme Järjestöpisteellä Sodankylän terveyskeskuksessa keskiviikkona 12.6. 

Puhdas meri - puhdas maa, Kalajoki 7.6.2019

​Olimme esittelemässä toimintaamme Suomen Lionssien vuosikokouksen yhteydessä järjestettävässä yleisötapahtumassa Ostoskylä Raitissa, Kalajoella perjantaina 7. kesäkuuta. Ympäristötoimintaa oli esittelemässä myös Pidä Saaristo Siistinä, Pohjanmaan vesi ja ympäristö sekä Leijonat puhtaan veden puolesta -hanke ja Puhdas Itämeri.

Siisti Biitsi -talkoot Sodankylän Pappilanniemessä 5.6.2019

Suomen pohjoisimmissa Siisti Biitsi -talkoissa kerättiin 27 talkoilijan voimin 595 roskaa, joista 219 oli tupakantumppeja ja 170 muovia. Siisti Biitsin tarkoituksena on siivota rantoja, kerätä tietoja rantojen roskaisuudesta, herättää kiinnostusta roskaisuustilanteeseen ja mahdollistaa konkreettisen ympäristötyön ja hauskan ulkoilupäivän yhdistäminen.

1 / 9

Please reload

 
 
 
 
 

Pidä Lappi Siistinä ry     Urheilukatu 9-11 a 4     96100 Rovaniemi    

 

Y-tunnus 0676047-3    

 

posti[at]pidalappisiistina.fi    

 

+358 (0)400 66 55 44