UKK-puiston talkooleiri 10.-16.7.2016

Pakkaaminen sujui perjantaina varsin mutkattomasti ja nopeasti, joskin insinöörin taitoja tarvittiin peräkärryn lukitsemisvaiheessa, kun lukko osoittautui vääränmalliseksi, vaikka eipä se menoa hidastanut. Peräkärry saatiin lukkoon odottamaan matkan tekoa kohti Saariselkää. Lähdimme ajamaan sunnuntaina 10.7. varhain aamulla, sillä Sodankylässä meitä odotti kauppareissu.

Ostokset autoissa ja matka kohti leiripaikkaa alkoi taittua ja leiripaikka näkyi. Tavaroiden purkaminen ja talkoolaisten vastaanotto alkoi. Paikalle saapui mielenkiintoisia ihmisiä ympäri Suomea, sekä kaksi Nuorisovaihto Allianssin kautta tullutta talkoolaista ulkomailta saakka. Sunnuntai meni tutustuessa paikkaan ja ihmisiin, sekä rakentamisessa. Tapasimme Metsähallituksen Markku Välitalon, joka opasti meitä tukikohtamme asioissa ja majoitusasioissa.

Maanantaina tapasimme muut Metsähallituksen työntekijät ja kävimme aamulla läpi työtehtäviä, jaoimme ryhmät ja lähdimme maastoon työhön opastuksen jälkeen. Pidä Lappi Siistinä ry:ltä maastossa olivat tapahtumakoordinaattori Saija Kestilä ja harjoittelija Anu Nipala. Tiimiimme kuului Pekka ja Markku edellä mainittujen lisäksi. Jos olisin tiennyt että talkootoiminta pohjoisen leireillä on näin mukavaa, olisin jo ajat sitten löytänyt itseni leiriltä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Iso hatunnosto Metsähallituksen mahtaville työntekijöille, kun opastitte talkoolaisia ja olitte heille tukena maastossa ja tukikohdassa. Minulle jäi erittäin hyvä tunnelma leiristä, ja palaute oli positiivista ja innostunutta.

Saimme kaksi reittiä omalla tiimillä valmiiksi viikon aikana. Kaiken kaikkiaan talkoolaisvoimin valmistuivat Kiilopäältä lähtevät polut, Iisakkipään polut, Luulammen, Rumakurun ja Ahopään reitit. Käykää kävelemässä ja ihailemassa maisemia uusilla reiteillä. Torstaina, joka oli viimeinen talkootyöpäivä, ehdimme tutustua uuteen tapahtumatupaan ja siistimme aluetta yhteistuumin. Maanantaina 18.7.2016 klo 14 oli avajaiset, olisi ollut mukava olla mukana juhlimassa! Suosittelen!

Tiesitkö että Urho Kekkosen Kansallispuisto on kolmanneksi vilkkain retkeilyalue? Luonto on niin kaunis ja monivivahteinen, että sinne on päästävä vaeltamaan ehdottomasti ruska-aikana. Henkeä salpaavaa! Mieleeni jäi maisemat kun istuimme porukalla ison kiven päällä Kiilopäällä evästauolla ja ilma oli aurinkoinen. Sielun maisemia ovat nämä!

Perjantaina emme työskennelleet reiteillä, vaan olimme Tankavaaran Kultakylässä ja Luontokeskuksessa käymässä koko talkooporukan kanssa. Kultakylä oli erittäin mahtava ja informatiivinen paikka, oppaamme oli innostava ja sai pienen kultakuumeen tartutettua. Luontokeskuksessa opimme paljon ympäröivästä luonnosta ja kävimme keskusteluja luonnon monimuotoisuudesta. Mielenkiintoinen paikka, jonne on palattava. Todella suuret kiitokset Luontokeskuksen loistaville oppaille!

En ole aiemmin ollut talkooleirillä vetäjänä, joten mielenkiintoinen opintomatka oli kyseessä. Olin tarkkailemassa Pidä Lappi Siistinä ry:n järjestökoordinaattori Sanna Alaruikkaa, joka huolehti tukikohdassa juoksevista asioista ja suunnitteli leirin aikataulut, sekä aamujen info-tuokiot. Syy tarkkailuun oli juurikin oppimisessa, ensi kesän leirejä ajatellen. Tietotaitoa ei ole koskaan liikaa ja nyt minulla on suunnilleen käsitys siitä mitä odottaa leireiltä. Hyviä vinkkejä ja muutama tärkeä ajatus jäi odottamaan ensi vuotta. Kiitos teille sydäntä lämmittäville talkoolaisille, olette tärkeitä ja ihania! Toivottavasti kohtaamme leireillä jatkossa! Tukikohdassa olivat Sannan lisäksi Seija ja Hemmo, kokkimme. Ruoka oli erittäin hyvää ja se oli laadukasta. Kiitos kokeille, joita ilman emme olisi töitä jaksaneet tehdä!

Yle: Pidä Lappi Siistinä ry talkoilee UKK-puistoon uudet reittiviitat

Myös Lapin Kansan lauantain (16.7) lehdessä oli talkooleiristä juttua.

Viimeisimmät
Arkisto
Avainsanat
Seuraa meitä
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square