16.05.2012

Pidä Lappi Siistinä ry, Napapiirin Residuum Oy, Lapeco ja kansainvälinen World Cleanup –kampanja haastavat lappilaiset mukaan ympäristötempauksiin toukokuussa.

Tiistaina 29.5. Talkoillaan yhessä – Suomi puhtaaksi

LetsDoItWorldCleanup2012Talkoillaan yhessä – Suomi puhtaaksi päivässä haastetaan koulut, kyläyhdistykset, kunnat, kaupungit ja muut vapaaehtoiset lähtemään mukaan roskienkeruutalkoisiin. Haastajina Lapissa ovat Pidä Lappi Siistinä ry, Napapiirin Residuum Oy, Lapeco ja World Cleanup, jonka alaisuudessa Suomi puhtaaksi -talkoot toimii.

Roskia voi kerätä 29.5. koko päivän ajan, mutta jätteet tulee toimittaa kuljetettavaksi ennalta ilmoitettuihin paikkoihin klo 20 mennessä.

Tarkista paikkakuntakohtaiset jätteenkeräyspaikat tästä!

Paikkakuntakohtaiset jätteidenkeräyspisteet ja –kuljetus tulee tarkistaa lähetetyistä kampanjamateriaaleista tai Residuumin ja Lapecon neuvonnasta. Jätteet tulee toimittaa vain ennalta ilmoitettuihin paikkoihin määräaikaan mennessä. Muussa tapauksessa haasteeseen vastanneiden tahojen tulee järjestää asianmukainen jätteenkeräys ja -kuljetus itse. Tarkista paikkakuntakohtaiset ohjeet ja seuraa paikallista ilmoittelua!


Kartoitamme aktiivisia tahoja Webropol-lomakkeen kautta. Ilmoittaudu mukaan ja anna palautetta osoitteessa http://www.webropolsurveys.com/S/1845CB52D8FE9D21.par


Esimerkiksi Rovaniemellä Talkoillaan yhessä Oukku puhtaaksi 29.5. klo 17-20, jolloin siivotaan roskia Ounasvaaran hiihtokeskuksen rinnealueilta, Urheiluopiston lähipiiristä sekä Ounasvaaran Pirttien lähistöltä.

Kokoontumispaikat:
Ounasvaaran hiihtokeskus, Taunontie 14
Santasport Urheiluopisto, Hiihtomajantie 2

Ota mukaan säänmukaiset talkoovarusteet, työhanskat ja iloista talkoomieltä!

Järjestäjät tarjoavat jätesäkit, talkookahvit ja kesäkelkkaratalipun.

Yhteistyössä: Ounasvaaran hiihtokeskus, Santasport, Ounasvaaran Pirtit, MHK-Kuljetus Oy

Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa talkoolaisille lipun kesäkelkkaradalle, Ounasvaaran Pirtit ja Santasport pullakahvit! Seuraa paikallista ilmoittelua ja lue lisää www.facebook.com/events/296734640404062/!

Talkoillaan yhessä -materiaalipaketti on ladattavissa tästä:

- tiedote (pdf)
- haaste (pdf)
- ohjeet (pdf)
- muokattava juliste/ilmoituspohja (ppt)
- jätteenkeräyspaikat (pdf)

Lisätietoa: www.facebook.com/talkoillaanyhessa, www.letsdoitworld.org, www.talkoillaan.fi


Kierrätystorit lauantaina 12.5.

KierrätystoritLapissaKierrätystorien tarkoituksena on vaihtaa omat tarpeettomaksi jääneet, mutta ehjät ja toimivat tavarat pois ja hankkia tilalle kenties jotain muuta tarpeellista. Kierrätystori-idean taustalla on kansallinen Siivouspäivä, jolloin laitetaan “tavara kiertoon ja kansa kaduille”. Ideana on siis vaihtaa, ei myydä!

Lapin kyläyhdistykset, kunnat, kaupungit ja kaikki kynnelle kykenevät tahot haastetaan mukaan järjestämään Kierrätystori ja osallistumaan kukin omalla alueellaan. Haastettaville lähetetään sähköpostitse ohjeet ja muut tarvittavat materiaalit.

Kierrätystori -materiaalipaketti on myös ladattavissa tästä:

- tiedote (pdf)
- haaste (pdf)
- ohjeet (pdf)
- muokattava juliste/ilmoituspohja (ppt)

Esimerkiksi Rovaniemellä Kierrätystori järjestetään 12.5. klo 10-14 Kansantalon parkkipaikalla (Urheilukatu 1). Kierrätystorille voi tuoda ja viedä ehjiä, puhtaita ja toimivia tavaroita, määräohjeena tuo ja vie sylillinen. Järjestäjät antavat tarkemmat ohjeet.

Lisätietoa: www.facebook.com/kierratystoritlapissa, www.siivouspaiva.com


Kampanjassa haastajat eli Pidä Lappi Siistinä ry, Residuum, Lapeco ja World Cleanup –kampanja toimivat esimerkkeinä haastettaville tahoille laittamalla yhteisen hyvän kiertämään, voittoa tavoittelematta.

Haasteet ja tarkemmat ohjeet lähetetään huhti-toukokuun aikana. Kartoitamme aktiivisia tahoja Webropol-lomakkeen kautta. Ilmoittaudu mukaan ja anna palautetta osoitteessa http://www.webropolsurveys.com/S/1845CB52D8FE9D21.par

Vastaa haasteeseen ja laita haaste eteenpäin!

Tervetuloa mukaan talkoilemaan yhessä Lapin puhtaan ympäristön puolesta!

 

Yhteyshenkilöt:

Emmi Lahtinen, 044-7689145, etunimi.sukunimi@pidalappisiistina.fi, Pidä Lappi Siistinä ry

Saija Kestilä, 040-7777619, lapland@letsdoitworld.org, Let’s do it - World Cleanup 2012

Lisätietoa:

www.residuum.fi, www.lapeco.fi, www.letsdoitworld.org, www.talkoillaan.fi, www.siivouspaiva.com, www.facebook.com/kierratystoritlapissa, www.facebook.com/talkoillaanyhessa